.FILE 2G 3G 4G 5G
2018

Twitter ger Sverige en val-emoji

I och med valet i Sverige släpper Twitter en särskild emoji som föreställer en valurna med den svenska flaggan.

Sociala media har blivit plattformen där många ventilerar sina åsikter. Framförallt har tjänsten Twitter tagit plats där de mest högljudda skriver av sig i form av Tweets på upp till 280 tecken. Speciellt pratglatt blir det i och med stora händelser, som valet i Sverige år 2018.

För att göra det enklare att kunna hitta tweets som handlar om valet så släpper Twitter i september det året en egen emoji som är kopplad till några enstaka hashtags.

Med den här emojin vill vi hjälpa människor att uttrycka sina åsikter i samband med valet och komma med ett positivt bidrag inför söndagens val. Vi märker redan hur svenskarna i allt större utsträckning använder Twitter för att uttrycka sina åsikter och dela sina intressen. Den här emojin kommer att göra samtalen ännu mer levande, säger Sinéad McSweeney, Twitters chef för samhällskontakter och kommunikation, i ett pressmeddelande.

Om användare använder sig av hashtaggarna #dinröst, #val2018 eller #valet2018 på Twitter, så kommer inlägget automatiskt att följas av en valurna med en svensk flagga.

Twitter - Valet i Sverige 2018

Skärmdump från Twitter

 

false
-