Utställningar

Här hittar du alla våra utställningar. Lär dig allt om onlinespelens historia, hur katten tog över internet eller se en intervju med en av Sveriges internetpionjärer.

Ung kvinna sitter med en surfplatta framför en vägg med neon-lampor.
Utställning

Internetmuseum för unga – lär dig allt om världens bästa uppfinning

Varför finns internet? Vilka uppfann det och hur gick det till? I denna utställning får du lära dig mer om världens bästa uppfinning – som du använder dygnet runt, även när du inte märker det. Till din hjälp har du massvis av bra information om historien bakom internet och de viktigaste händelserna fram till 2016.

Jonas Birgersson, grundare av Framfab och Bredbandsbolaget
Utställning

Internetmuseum möter svenska internetpionjärer

Internetmuseum lyfter fram internetpionjärerna i den svenska historien. Här får de berätta sin historia – från början till slut. Tanken är att filmerna ska ligga till grund för både forskning och folkbildning.

Utställning

Boomen, bubblan och det svenska it-undret

Från det att Netscape börsintroduceras i augusti 1995 rusar it-bolagen på världens börser. Idéerna är storslagna och banar väg för en ny form av företag med unga och innovativa personer i spetsen. Många ser möjligheten att tjäna stora pengar och en rasande spekulation leder till att värdena på de nya bolagen blåses upp. I den här utställningen skildras den svenska it-boomen från 1995 fram till 2020.

Mobil dokumenterar en kaffeolycka som spids via sociala medier.
Utställning

Sociala medier

Ända sedan det första mejlet skickades har vi gjort allt för att komma varandra närmare online. Häng med på en digital resa bland vänskap, skratt och revolutioner på Lunarstorm, Twitter, Facebook och andra sociala medier.

Nyan Cat
Utställning

Memes och virala succéer

Vem kan glömma virala favoriter som Double Rainbow, Trololo och Gangnam Style? Häng med på en kavalkad som börjar med Ansiktsburk 2001 och slutar hos familjen Hansson i Ljusdal 2015!

Grumpy Cat
Utställning

Så tog katten över internet

I den här utställningen handlar allt om katter och det är en resa som börjar redan i det gamla Egypten och slutar med internets kändiskatter som Grumpy Cat och Monty.

Utställning

Webbdesignens fantastiska resa

I den här utställningen följer vi utvecklingen från 1985 via HTML, CSS och gif-animationer till 2010 års mobilanpassade webb med responsiv design.

skiljelinje