.FILE 2G 3G 4G 5G
1991

Road Warrior – affärsresenärens räddning

Om du jobbar på ett storföretag och reser mycket i tjänsten under tidigt 90-tal är sannolikheten stor att du har med dig ett sådant här kit på resan för att kunna koppla upp dig.

Med hjälp av det kan nämligen affärsresenärer koppla upp sig mot till exempel företagets interna nät oavsett var man befinner sig.

Road Warrior är inte bara namnet på det här rese-kitet utan också ett annat namn för människor som reser mycket i jobbet. Med hjälp av det här kitet kan "krigarna" koppla upp sig ansluta via modem till företagsnätet eller andra nät man har tillgång till för att till exempel skicka e-post eller sköta rapportering. Kitet innehåller adaptrar för både strömuttag och telefonjack som passar i uttag runtom i världen. I stället för att som tidigare ha behövt uppsöka en fast terminal för att koppla upp sig går det nu att ansluta med sin bärbara dator (förutsatt att den har ett inbyggt modem) var man än befinner sig.

Skulle inte någon av adaptrarna funka används i nödfall den medföljande luren, genom att lägga den dikt an mot en fast telefonlur sänds modemsignalen ut i telefonnätet och du kan om du har tur koppla upp dig.

false
-