.FILE 2G 3G 4G 5G
Microsofts webbutmanare MSN
1995

Microsoft lanserar en webbdödare

Det heter The Microsoft Network och det ingår i Windows 95. Det är ett sätt att koppla upp sig mot nätet och det är ett program som till utseendet påminner om Windows "Utforskaren" och rymmer mappad information från internet.

Från 16:50 in i filmen kan du se när Jennifer och  Matthew får MSN demonstrerat för sig. För att visa på alla de fantastiska möjligheterna som finns med det nya nätverket exemplifierar datornörden givetvis med att visa bilder på gulliga katter!

Microsoft för sena på bollen – www:s försprång ointagligt

På MSN finns nyheter och väder, mejl och chattar. En del tror att det är en "webbdödare", vilket får företag att skapa innehåll både till Microsofts nätverk och till webben. Men www:s försprång är ointagligt. Bill Gates erkänner redan samma år som MSN lanseras att de varit för sena på bollen. Microsoft satsar istället på Internet Explorer samtidigt som Microsoft Network flyttar över sitt innehåll till webben.

The Microsoft Network stängs ner 1998, då med tillägget "Classic". Namnet och förkortningen fortsätter att användas. Dock till andra tjänster.

Den här tidslinjepunkten har gjorts efter ett tips från Roberth Edberg. Tack! Saknar du något på vår tidslinje, tipsa oss här

false
-