.FILE 2G 3G 4G 5G
1998

Mahir blir ett internetfenomen

Turkiske Mahir Cagri startar en personlig hemsida där han beskriver sitt intresse för resor, kvinnor och att spela munspel. Men till skillnad från andra personliga hemsidor blir denna besökt av miljontals människor som småfnissar åt en ganska knackig engelska och uttryck som "I kiss you".

Mahir intervjuas snart i tv-program över hela världen och beskrivs som nätets hetaste ungkarl. Det säljs Mahir-souvenirer och det startas en fanclub.

Han gör också ett uppmärksammat besök i Sverige. I en chatt med Aftonbladets läsare förklarar Mahir varför han startade sin sajt: "Jag chattar mycket, så jag blev kompis med många. Många ville ha reda på saker om mig, så då gjorde jag helt enkelt en hemsida om mig själv." Han får även frågan om han trodde att han skulle bli så populär. "Nej, jag trodde inte att det skulle bli så här. Stora stjärnor som Bowie och politiker som till exempel Bill Clinton, känner till mig."

Många ifrågasätter om hemsidans Mahir verkligen är autentisk, eller om han i själva verket är en pr-kupp. I efterhand har Mahir hävdat att hans verkliga hemsida hackades. Han har också gjort anspråk på att ha uppfunnit den karaktär som inspirerat Sacha Baron Cohen att skapa Borat.

false
-