.FILE 2G 3G 4G 5G
1996

Internet blir årets julklapp

Varje år utser Handelns utredningsinstitut årets julklapp. 1996 bestämmer man att det är internet som gäller – eller ett internetabonnemang, då.

1996 bestämmer man att det är internet som gäller – eller ett internetabonnemang, då. Och det är nu som antalet internetabonnemang skjuter i höjden. Det totala antalet användare av uppringd access ökar från 54 000 abonnenter vid årsskiftet 1995/96 till närmare 950 000 vid halvårsskiftet 1998.

SVT:s Aktuellt rapporterar om presenten och varnar för att det kan bli gråt och tandagnisslan om det inte går smärtfritt att koppla upp sig på julafton – kundtjänsten stänger redan vid två!

För att komma ut i cyberrymden köpte man ett så kallat internetpaket, här kan du läsa en artikel från 1996 som går igenom plus och minus med några av de paket som fanns på marknaden då.

Tele2 lockar kunder med internetabonnemanget "Connect2Internet – Den snabba vägen till Internet". Programpaketet innehåller såväl CD-ROM som diskett och med hjälp av den tillhörande handboken får man bland annat lära sig surfa, skicka e-post och chatta.

false
-