.FILE 2G 3G 4G 5G
2021

Facebook byter namn till Meta

I och med en satsning på "Metaverse", en virtuell framtid där vi alla umgås och jobbar på nätet byter Facebook namn på hela företaget till Meta.

Elaka tungor menar att namnbytet kanske handlar mindre om företagets satsning på "Metaverse" och desto mer om att namnet "Facebook" blivit allt tyngre belastat efter upprepade skandaler kring dataläckor, kongressförhör i USA och ett ganska allmänt utbrett missnöje med plattformen hos dess användare, som minskar i användning flera år i rad.

Men den 28 oktober 2021 håller företaget hur som helst en virtuell presskonferens och grundaren Mark Zuckerberg berättar om visionen: "Metaverse kommer att kännas som en blandning av dagens sociala onlineupplevelser, ibland även utflyttat i 3D eller projicerat i den fysiska världen".

Tjänsten Facebook finns kvar, med oförändrat namn, men företaget som äger Facebook byter alltså namn, och flera av företagets tjänster inom "virtual reality" byter också namn, som till exempel VR-konsolen "Oculus Quest" som nu kallas "Meta Quest".

Läs mer:

false
-