.FILE 2G 3G 4G 5G
1999

Skannade katter – djurplågeri eller genialiskt?

Från skannade katter till Gears of War; mångsysslaren Cliff Bleszinski har skapat digital underhållning på många sätt.

BalonNoirI I slutet av 90-talet skapar den nu välkända dataspelsdesignern Cliff Bleszinski roliga bilder och kontroverser med katter och flatbäddsskannrar.
Till sajten cat-scan.com kunde den katt- och skannerägande allmänheten skicka in bilder på sina skannade katter. Genom en kombination av katters generella oberäknelighet och det faktum att flattbäddsskannrar inte är avsedda för rörliga (eller för den delen tredimensionella) objekt gör bilderna väldigt speciella.

Cliff Bleszinski gjorde en stor sak av att han fick in många hatmail från kattälskande människor som var oroliga för katternas hälsa. Han lovade dock att om katten såg ut att ha ont på bilden skulle den inte publiceras. Han rådde även kattskannare att hålla för ögonen på katten så den skyddas från skannerns starka lampa. Cliff Bleszinski är i dag en välkänd spelutvecklare och ligger bakom succéer som Unreal och Gears of War. Dock inga kattrelaterade spel vad vi vet.

Den här tidslinjepunkten har gjorts efter ett tips från Andreas Långström. Tack! Saknar du något på internetmuseum.se, tipsa oss här.

false
-