.FILE 2G 3G 4G 5G
2009

Katter på två ben

Stående eller tvåbenta katter är ett eget fenomen på Youtube och i meme-sammanhang där videon "Standing cat" från den franska Youtubern DaisYannou antagligen är den mest kända.

Om de dessutom går på två ben som vi människor blir det extra tydligt. Stående eller tvåbenta katter är ett eget fenomen på Youtube och i meme-sammanhang där videon "Standing cat" från den franska Youtubern DaisYannou antagligen är den mest kända. Den har i skrivande stund strax över sju miljoner visningar och föreställer katten Rocky som står på bakbenen och spanar på något utanför bild. Den laddades upp i november 2009 men fick viral spridning i april 2010 när BuzzFeed skrev om Rocky.

Katter på bakbenen finns det gott om på Youtube, men det finns även ett bildmakro på temat där katter på två ben antyds härma oss människor på ett lite hånfullt sätt, ofta med den klassiska LOLspeak-stavningen "hoomin" eller "hooman" istället för "human". Här är ett exempel:

I+m+a+hooman_f80e4f_4356266

Den här tidslinjepunkten har gjorts efter ett tips från Per Asplund. Tack! Saknar du något på internetmuseum.se, tipsa oss här.

false
-