.FILE 2G 3G 4G 5G
1971

Christian the Lion – jättekatten som smälter ditt hjärta

En lejonunge inköpt på Harrods återförenas med sina köpare och får Youtube att smälta.

Christian the Lion är ett populärt Youtubeklipp från dokumentären "The Lion at World's End" från 1971. Dokumentären handlar om hur två australiensare, John Rendall and Anthony Bourke, boende i London hittar en lejonunge till salu på varuhuset Harrods. De tycker synd om den så de köper den och tar hem den.

När lejonet, som de döpt till Christian, växer sig större tvingas de båda ägarna fatta beslutet att försöka återintroducera honom i det vilda igen. De släpper ut Christian i Kora National Reserve i Kenya där han efter ett tag hittar en lejonflock att leva med. I klippet får vi sedan se hur John och Anthony ett år senare lyckas leta upp Christian och återföreningen som följer är vad som gjort klippet så omtyckt.

Efter mötet 1971 återvänder John Rendall för ytterligare ett möte 1973. Då är Christian nästan dubbelt så stor som 1971 och har fått egna lejonungar. Trots det känner han igen John och reagerar lika glatt som i klippet från 1971.

2014 blir ett klipp på samma tema en ny viral succé – denna gången med lejonet Sirga och hennes skötare Valentin Gruener i huvudrollerna:

Den här tidslinjepunkten har gjorts efter ett tips från Sara Hagwall. Tack! Saknar du något på vår internetmuseum.se, tipsa oss här.

false
-