.FILE 2G 3G 4G 5G
2012

Grumpy cat drar in en halv miljard kronor

Nej, det är inte en han, det är en hon. Och nej, hon är inte sur egentligen. Eller?

På ett dygn får posten över 25 000 upvotes och bilden på Imgur får över en miljon visningar inom 48 timmar. Vissa tror att Grumpys ansiktsuttryck är photoshoppat så familjen Bundesen lägger upp en video på Youtube där Grumpy blir kliad på magen och… ja, inte så mycket mer.

Grumpy Cat är en av de mest kända katterna på nätet och har enligt en artikel från december 2014 dragit in över en halv miljard kronor till sina ägare. Pengarna kommer från bland annat böcker, leksaker och kläder. Grumpy Cat har även framträtt på mängder av tv-program som Good Morning America, American Idol och The Bachelorette, och på musik- och teknikkonferrensen SXSW i Austin, Texas.

Grumpy Cat har också ett sponsoravtal med kattmatstillverkaren Friskies, en serietidning som handlar om hennes och brorsan Pokeys äventyr, och det har till och med kommit en tv-film med Grumpy i huvudrollen.

I maj 2019 meddelar Tardar Sauces ägare genom hennes Instagram-konto att hon tyvärr avlidit efter komplikationer från en urinvägsinfektion.

false
-