.FILE 2G 3G 4G 5G
2003

Badger badger badger! När nätet fick dille på grävlingar

Äntligen någon som anstränger sig lite! Flashanimationen "Badger Badger Badger" är ett hopkok av allt animatören Jonti Picking lärt sig om virala succéer. Och han slår alla rekord.

Först har vi ett djur: en dansande grävling/badger. Sedan har vi en låt: en repetitiv och tramsig en. Och så har vi en animation: tecknad och lättbegriplig. Och glöm inte att allt ska vara lite fånigt! Eller helst mycket.

Den snillrika texten lyder, i sin helhet: Badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, mushroom, mushroom, a badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, mushroom, mushroom, a-badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, mush-mushroom, a badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, argh! snake, a snake! snaaake! a snaaaake, oooh its a snake! it's a badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, badger, mushroom, mushroom, a -

(börjar om från början)

Skaparen Jonti Picking, som driver Weeebl, har knäckt koden. Han är också en av få levande personer som lyckats skapa fler än en viral succé. Det är till och med hans jobb. Får till och med en tv-serie för sina animationer på MTV som lockat flera hundra miljoner tittare. (se en intervju med honom nedan, på engelska)


Så hur många har tittat på Badger Badger Badger? Tja, det är lite svårt att avgöra, eftersom den länge bara var en flashanimation. Tittarna på Youtube räknas förstås i miljoner.

Själv säger Jonti Picking att hans många år som virala succéer-makare gör honom till 400 år gammal mätt i internet-år.

– Jag är som Dorian Gray, förklarar han.

Någon särskild kod för att skapa en succé ska däremot inte finnas. Han gör sånt han själv tycker är roligt, menar han. Han har också använt sina kunskaper för att göra gott. Bland annat för att förhindra grävlingsjakt. En låt "Save The Badger Badger Badger" hamnar 2013 på plats ett på iTunes Rock-topplista.

Här kommer några till skapelser från Jonti:

false
-