Här börjar vanliga svenskar surfa på nätet
Svenskar gillar ny teknik och är snabba på att ta till sig nya trender. På drygt fem år går Sverige från att ha ett fåtal uppkopplade skolor och företag till nästan en miljon internetanvändare.
I slutet av 1990 uppfinner engelsmannen Tim Berners-Lee WWW, "World Wide Web". Nu kunde vem som helst börja bygga webbsidor och framförallt länka till andra sidor så att det blev lättare att dela information och tipsa om andra sidor. Det gör att internet blir mer lättanvänt och populärt även utanför forskarvärlden. 1991 startar den första svenska internetleverantören Swipnet av telefoniföretaget Comviq Skyport (som idag heter Tele 2). Televerket (de som heter Telia idag) hade kunnat bli först, men de vill satsa på en annan teknik som heter X.25 och tackar nej.
Det dröjer ändå till 1994 innan internet blir riktigt stort i Sverige. Det året skickar Sveriges dåvarande statsminister, Carl Bildt, ett mejl till USA:s president Bill Clinton. Det är första gången två statschefer mejlar med varandra! Samma år satsar den svenska staten en miljard kronor på att Sverige ska bli bättre på datorer och internet. Bland annat börjar många skolor nu få egna datorer.
På hösten 1994 får Sverige ett andra företag som ser till att folk kan få internet. Det heter Algonet. De tror först att de ska få runt 400 användare på ett år. Men istället får de 1500 användare på bara fem månader! De blir tvungna att säga nej till kunder så att de ska hinna köpa fler datorer och snabbare uppkoppling till internet.
1996 har internet blivit så populärt att en internetuppkoppling blir årets julklapp! Vid årsskiftet 1996/97 har 300 000 personer kopplat upp sig mot internet och utvecklingen har gått fort. På ett år har antalet tiodubblats. Sen bara ökar det. På sommaren 1998 har Sverige nästan en miljon uppkopplade invånare.